Sådan vælger du en erhvervsfotograf

Hvor ofte har du brug for en fotograf? Hvis du er et reklamebureau er det sikkert ret ofte, men hvis ikke så er det måske en gang om året eller måske endda mindre hyppigt. Så hvordan sikrer du, at du vælger den rigtige erhvervsfotograf?

Der er masser af fotografer – bare prøv at lave en Google søgning og du kan se, hvad jeg mener. Og du skal finde en, der både kan lave portrætter, produktbilleder og måske stemningsbilleder fra din forretning. Så hvad skal du kigge efter?

Inden du hyrer en erhvervsfotograf er det en god idé at se online, hvad andre har givet af anmeldelser på de sociale medier. For om nogen bør en professionel fotograf selvfølgelig være på de sociale medier. Er der mange dårlige anmeldelser, så lad være med at gå den vej.

Hvis du kontakter en fotograf, så læg mærke til svartiden. Der er rigtigt mange, der er meget lang tid om at svare. Det skyldes ofte at fotografen ikke er fuldtid. Drop dem også.

Når du har fundet en eller to at gå videre med, så bør du forvente det følgende inden selve foto-shootet:

  • I har et møde (evt. telefonmøde) hvor I drøfter de behov du har.
  • I drøfter budget og prissætning, så du ved, hvad du kan forvente på fakturaen.
  • I går eventuelle rekvisitter igennem.
  • I taler om branding og stil, så det matcher de guidelines, du allerede har i din virksomhed.
  • I laver en liste over hvad og hvem, der skal fotograferes.

Din fotograf skal være behjælpelig med at du ved, hvad du skal gøre og hvad man forlanger af dig og din virksomhed.

Hvis din fotograf skal tage billeder i dit kontor eller hos dig, så planlæg et besøg inden, så det er klarlagt, hvor tingene skal foregå.

Hvordan ved jeg om billederne bliver gode?

Når I er i gang med selve fotograferingen, så spørg efter noget tid, om du må se nogle af dem, så du kan bedømme dem. Hvis lyset, stedet og indtrykket ikke er som du har forventet, så sig det med det samme. Det er vigtigt at kommunikere hvad du synes om billederne, så fotografen kan justere til med det samme. Husk det er dine billeder.

Ofte vil fotografen sige, at han/hun nok skal udvælge de bedste bagefter. Men forsøg at være med i denne proces med det samme. Det er meget tit nemmere at vurdere på dagen end flere dage efter.

Hvornår får jeg billederne?

Det er forskelligt hvor lang tid den enkelte fotograf er om at levere de ønskede billeder til dig. Men der bør ikke gå mere end nogle dage, før du har dine billeder. Det er en del af det du betaler for, så selvfølgelig skal det gå rimeligt stærkt.

Så se dig godt for, når du skal vælge. Det betaler sig i længden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share