Præstér dit bedste med hjælp fra sportspsykologiens verden

Vi lever i dag i et præstationssamfund, og det er der flere og flere mennesker, der mærker presset af. Både i sportens verden, men også i arbejdslivet og på direktionsgangene, er der ofte meget mere på spil end blot en sejr eller at få den helt store kunde. Det skaber et enormt pres, der kan skade præstationerne i meget høj grad, hvis du ikke ved, hvordan du skal håndtere det.

Bliver du først mærket af presset, leder dette ofte til nervøsitet, præstationsangst, lav selvtillid og frygt. Disse negative følelser gør det endnu sværere at præstere sit bedste, og du bliver fanget i en ond spiral. For at kunne modstå og overvinde dine indre modstandere skal du kende til de rigtige mentale værktøjer. Med de rette værktøjer kan du opbygge en stor mental styrke, der kan hjælpe i at stå imod pres og nervøsitet. Mentaltræning og sportspsykologisk arbejde er til alle professionelle, der ønsker større overskud til at præstere deres bedste – også uden for sportens verden.

Hvad er mentaltræning?

Mentaltræning er en proces, hvor du træner hjernen og sindet til at håndtere negative tanker og følelser på en bestemt måde. Målet med træningen er at opnå større kontrol over dine tanker, så du i sidste ende opnår at være komfortabel selv i de mest pressede situationer. Uanset om det er et vigtigt møde, et stort projekt eller en afgørende forhandling, vil du med mentaltræning optimere dit fokus på opgaven i situationen.

Dét kommer selvfølgelig ikke af sig selv. For at nå dertil kræver det, at du lægger en del arbejde i det, ligesom du gør i andre områder i dit arbejdsliv. Det er ikke en hurtig løsning. Det vil tage tid og du vil skulle arbejde med det løbende for at vedligeholde det. Men det giver dig derimod et nyt sæt værktøjer og en ny viden, der kan hjælpe dig både professionelt og privat.

En anden fordel ved mentaltræning er, at du igennem den opnår en større indsigt i dig selv og dine tankemønstre. Du vil altså højst sandsynligt også lære dig selv og dine reaktioner bedre at kende. Dette vil styrke dig i håndteringen af konflikter, angst og stress, og dermed gavne dig i alle områder af dit liv.

Optimér din karriere med mentaltræning

Ét område, foruden sportens verden, hvor mentaltræning både er særligt velegnet og særligt anvendt, er i forretningslivet. Ledere og medarbejdere står ofte over for et meget stort pres om at skulle levere resultater hele tiden. Dette ekstra store ydre pres kan lede til et øget indre pres, præstationsangst og lignende.

Hos HH Mentality er praksissen som udgangspunkt et fokus på at optimere dine præstationer, særligt under pres. Mentaltræning er altid en god idé for dig, der har et hverv, hvor du skal præstere hver dag.

Hvorfor du bør få professionel hjælp til mentaltræning?

Noget af det ‘sværeste’ ved mentaltræning er at opnå en den første indsigt i ens egne indre reaktionsmønstre. Som mennesker er vi ofte slet ikke bevidste om, hvorfor og hvordan vi grundlæggende reagerer og tænker. Samtidig er det naturligvis meget svært at komme frem til en alternativ måde at tænke på. Denne form for selvindsigt kan være stort set umulig, og i hvert fald meget tidskrævende at komme frem til på egen hånd. Netop derfor er det så værdifuldt med en professionel, der med udefrakommende, objektive og professionelle øjne kan analysere din mentale situation. En professionel mentaltræner kan derudover udstyre dig med de rette mentale værktøjer, der får dig fremad.

Synes du, at mentaltræning lyder som noget, du kunne få gavn af, skal du endelig ikke tøve med at kontakte HH Mentality. Indehaver, mentaltræner og sportspsykolog, Henrik Hjarsbæk, tager gerne en uforpligtende snak med dig om, hvordan vi kan udforme et forløb, der passer nøjagtigt til dit behov.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share